Kihirdették az idei Év Szaloncukra verseny győzteseit: 2025-ben a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont, Lotus kekszes karamellás szaloncukra bizonyult a legjobbnak.
Az immár hatodik alkalommal megrendezett versenyre rekordmezőny érkezett: 24 gyártó 165 féle szaloncukrot nevezett, amelyből közel 200 kóstoló összesen mintegy 12 ezer darabot ízlelt meg. A zsűri között ezúttal is akadtak szakmai szereplők és ismert művészek, több kategória kóstolóit pedig a közösségi oldalakon jelentkező követők közül választották ki.
Az Év Szaloncukra – összesített kategória
-
Szent Korona Cukrászda – karamellizált fehércsokoládés, Lotus kekszes karamellás
-
Keszthelyi Sütibolt – roppanó ostyás sós karamellás
-
Gyulai Kézműves Cukrászda – DJC Stílusgyakorlat (a 2025-ös Magyarország Tortája ízvilágából)
Szakmai kategória
-
Promenád Kávéház – Narancs Esszencia (konfitált narancszselé, étcsoki, narancskrém)
-
Hóvirág Cukrászda – füstös whiskys mogyorós
-
Hisztéria Cukrászda – étcsokoládés meggyes
Gyerekek kedvence
-
Demeter Chocolate – Dubai csokoládés
-
Ricsi Cukrászda – málnás-vattacukor ízű
-
Sulyán Cukrászda – valódi áfonyazselés
Zselés kategória
-
Keszthelyi Sütibolt – Régi idők zselése (citrom–narancs)
-
Sulyán Cukrászda – valódi meggy zselés
-
Damniczki Cukrászda – unikumos aszalt szilvás
Mentes kategóriák
-
Cukormentes: Diabette – narancsos marcipán
-
Gluténmentes: Hisztéria Cukrászda – feketeribizli zselés
-
Tejfehérje-mentes: Stühmer – meggyes marcipán
Az Év Új Íze
-
Jogos Desszert – Tökmagos Berriolette pürés, fehércsokoládés